Главни вести

“Јас сум единствениот доктор во тимот. Во просек имаме 2-300 интервенции на ден. Во некои од нив спасуваме...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 19.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 17.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


XXIV-ти Државен натпревар на екипите по прва помош 19.09.2015 – Крива Паланка

           XXIV-от Државен натпревар на екипите по прва помош се организира во годината кога Црвениот крст на Р....>>


Билјана Јосифоска од Црвениот крст на РМ, која е по струка стоматолог, имаше несекојдневна задача да извади расипан...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 16.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


Red Cross doctor: “They all shouted ‘thank you doctor’ from the train windows”

Red Cross doctor Suzana Gjorgjevska provides medical attention to migrant who enters FYR of Macedonia from Greece. John...>>


ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 15.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


Посета на извршниот претседател на Црвениот крст на Хрватска на Црвениот крст на Република Македонија

На 14 септември 2015 година во посета на Црвениот крст на Република Македонија е извршниот претседател на Црвениот...>>


ПОМОШ НА МИГРАНTИТЕ

На 14.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

Oд 10 – 13.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните...>>


Црвен крст на РМ обезбедуваа поддршка на мигрантите

Црвен крст на Рeпублика Македонија во соработка со Високиот комесаријат за бегалци (УНХЦР) и други партнери и подржувачи...>>


Посета на претседателот на Црвениот крст на Словенија на Црвениот крст на Република Македонија

На 12 септември 2015 година во посета на Црвениот крст на Република Македонија беше претседателот на Црвениот крст...>>


< врати се назад