Главни вести

ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 10.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


Работилница за укажување на прва помош при предозирање од употреба на дроги и психоактивни супстанции

Во рамки на проектот Одржување на ниска преваленца на ХИВ во Р.Македонија во просториите на Црвен крст на...>>


ПОМОШ НА МИГРАНТИТЕ

На 09.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ КОИ ТРАЗИТИРААТ НИЗ МАКЕДОНИЈА

На 08.09.2015 мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


Почитувани,

Почитувани, Црвен крст на град Скопје со поддршка на Високиот комесаријат за бегалци (УНХЦР) активно е вклучен во...>>


СЕМИНАР ЗА ЕДУКАЦИЈА НА МЛАДИ МОТИВАТОРИ ЗА КРВОДАРИТЕЛСТВО СО КЛУБОВИ 25

Oд 04-06 септември 2015 година во х.Солферино,Струга се одржа семинар за едукација на млади мотиватори за крводарителство со...>>


ХУМАНИТАРНА И МЕДИЦИНСКА ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ

На 07.09.2015 до 17:00 часот мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на...>>


БИЛАТЕРАЛНА ПОСЕТА НА ЦРВЕНИОТ КРСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Делегација на Црвен крст на Република Македонија предводена од генералниот секретар г-дин Саит Саити оствари билатерална посета на...>>


John Engedal Nissen од 05 Aug 2015 е делегат за комуникација во итни ситуации (МФЦК/ЦП) во Република Македонија – Црвен крст на РМ

John Engedal Nissen Јас сум обучен новинар и во мината година работев како новинар во Данскиот Црвен крст....>>


ХУМАНИТАРНА И МЕДИЦИНСКА ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ

На 04.09.2015 до 17:00 часот мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на...>>


Државниот секретар за европски прашања во Министерството за надворешни работи и меѓународен развој на Р.Франција Арлем Дезир на посета на граничниот премин Табановце

На 02.09.2015 на железничкиот премин Табановце македонско-српската граница, каде тразитираат миграните беше на посета државниот секретар за европски...>>


МОБИЛНИТЕ ТИМОВИ НА ЦРВЕНИОТ КРСТ ОБЕЗБЕДУВААТ ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ

На 03.09.2015 до 17:00 часот мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедува поддршка на мигрантите на...>>


ПОДДРШКА НА МИГРАНТИТЕ

На 02.09.2015, мобилните тимови на Црвениот крст на Република Македонија обезбедуваа поддршка на мигрантите на граничните премини кај...>>


< врати се назад