Главни вести

Тркалезна маса на тема * Миграциите нов предизвик на Службата за барање на исчезнати лица и воспоставување на семејни врски на Црвениот крст на Република Македонија*

Заеднички настап при решавањето на предизвиците [responsive][/responsive] Секој ден илјадници семејства се раздвоени како резултат на воени конфликти,...>>


Црвениот крст на Република Македонија организираше панел-дискусија во областа на безбедноста на вода, обезбедување на водните површини и подобрување на нормативните акти во Република Македонија

[responsive][/responsive] Црвениот крст на Република Македонија во соработка со Бугарски Црвен крст имплементира заеднички проект „Зголемување на капацитетите...>>


Заедничка акција на Црвениот крст на РМ и Винчини

Црвениот крст на Република Македонија во соработка  со Винчини организира заедничка иницијатива за  обезбедување на поддршка на проектни...>>


Работилницa за мобилизирање на ресурси

Црвениот крст на Република Македонија во рамките на Проектот: „Грижа на стари лица во заедницата“ финансиран од Европска...>>


Состанокот на Националните друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина членки на Европската мрежа за прва помош

Во организација на Црвениот крст на Франција во периодот од 09-11-ти октомври 2014 година се одржа состанок на...>>


Кампања по повод 16 Октомври – Ден на гладта

Организацијата за храна и агрокултура при Обединетите нации проценува дека постојат 805.000.000 гладни луѓе во светот. Ова значи...>>


18 Октомври – Европски ден на борба против трговија со луѓе

Црвениот крст на Република Македонија како член на Секретаријатот на Националната комисија за борба против трговија со луѓе...>>


Учество на Регионален семинар за крводарителство, Скадар – Р. Албанија

[responsive][/responsive] Од 26-29 септември се одржа Регионален семинар за крводарителство во Скадар Република Албанија под мотото “Заедно за...>>


Да не оставиме никого зад себе: Промовирање на општеството за сите

На 14 декември 1990 година, Генералното собрание на Обединетите нации (со резолуција 45/106) го назначи 1 октомври за...>>


ОДРЖАН 23-от ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

[responsive][/responsive] На 20 септември 2014 одина во Куманово се одржа 23-от Државен натпревар на екипите по прва помош....>>


Работилници за „Квалитетно менаџирање на програми за грижа на стари лица во заедницата“ и „Активно стареење и социјлана инклузија“

[responsive][/responsive] Црвениот крст на Република Македонија во рамките на Проектот: „Грижа на стари лица во заедницата“ финансиран од...>>


XXIII-ти Државен натпревар, 20.09.2014 – Куманово

  XXIII-от Државен натпревар на екипите по прва помош кој традиционално го организира Црвениот крст на Р. Македонија,...>>


< врати се назад