Главни вести

Билатерална соработка со Црвен крст на Словенија

Во периодот од 03-07 септември 2014 година делегација на стручната служба на Црвениот крст на Република Македонија оствари...>>


Работилница за подготовка на проекти во рамките на Проектот грижа на стари лица во заедницата, финансиран од Европска Унија

[responsive] [/responsive] Црвениот крст на Република Македонија во рамките на Проектот „Грижа на стари лица во заедницата“ финансиран...>>


150 години по Првата Женевска конвенција Швајцарија и Меѓународниот комитет на Црвениот крст…

150 години поПрвата Женевска конвенција Швајцарија и Меѓународниот комитет на Црвениот крст повикуваат на поголемо почитување на меѓународното...>>


Реализирана работилница за укажување на прва помош при предозирање од употреба на опиоиди

Во рамки на проектот Одржување на ниска преваленца на ХИВ во Р.Македонија во просториите на Црвен крст на...>>


9-та Европска конференција на Црвен крст и Црвена полумесечина 4-6 јуни, 2014 год. Фиренца, Италија

Во перидот од 4-6 јуни 2014 година во Фиренца, Италија се одржа 9-та Европска Конференција на Црвениот крст...>>


Дарувајте крв за оние коишто даруваат живот

Одбележан Светскиот ден на крводарителството 14 Јуни На 13 јуни, во Дневниот центар за дарување крв (ДХО Даре...>>


Црвениот крст на Република Македонија нa 05.06.2014 година во 11:00 часот ќе организира прес конференција

Почитувани, Црвениот крст на Република Македонијанa 05.06.2014 годинаво 11:00 часотќе организира прес конференција во ДХО “Даре Џамбаз” по...>>


Информација од одржана симулациона вежба “Сообраќајна несреќа со поголем број повреди и изгореници”

На 22.05.2014 година во Скопје се одржа симулациона вежба „Сообраќајна несреќа со поголем број повредени и со изгореници“...>>


На 29.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 3 шлепери хуманитарна помош со 48.061 кг во вредност од1.807.560 ден

Почитувани, На 29.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 3 шлепери хуманитарна помош со 48.061 кг во вредност  од1.807.560 ден или 29.392 евра за настраданото население од...>>


На 26.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 5 шлепери хуманитарна помош со 120 тони…

Почитувани, На 26.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 5 шлепери хуманитарна помош со 120 тони во вредност  од47.519 евра за настраданото население од...>>


На 23.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 2 шлепери хуманитарна помош со 44.232 кг – во вредност од 1.113.900 ден или 18.111 евра за настраданото население од поплавите во Србија.

Почитувани, На 23.05.2014 година од магацинот во Момин поток тргнаа 2 шлепери хуманитарна помош со 44.232 кг – во вредност  од 1.113.900...>>


Црвениот крст на РМ во текот на денешнот ден (22.05.2014 година) испрати 125 тони во вредностод 2.506.740 ден или 40.760 евра хуманитарна помош за настраданото население во Босна и Херцеговина

Почитувани, Црвениот крст на РМ во текот на денешнот ден (22.05.2014 година) испрати 125 тони во вредност од 2.506.740 ден или40.760 евра хуманитарна  помош за...>>


ВО АКЦИЈАТА ЗА ПОМОШ НА ИСТО РАМНИШТЕ

Деноноќно вработените и волонтерите на Црвениот крст на Република Македонија и граѓани кои доброволно се нудат за помош,...>>


< врати се назад