Избор на уредникот

7.537 пациенти побарале помош од страна на волонтерите од Црвениот крст

Од едномесечно имплементирање на проектот „Водич во болница” во Kлинички центар “Мајка Тереза”, наjголема потреба од страна на...>>


Oбукa за личен асистент

Црвен крст на град Скопје Ве информира дека Агенцијата за вработување на РМ ги повикува сите евидентирани невработени...>>


Волонтери во акција

По повод 05 Декември, денот на волонтерство, од страна на Министерство за здравство со поддршка од волонтерите на...>>


Уште еден голем успех на БОБ Црвен крст Охрид

Сите 57 учесници на VI-от Национален Бреинобреин натпревар што се одржа на 21 октомври (недела) во Скопје во...>>


Пункт за бездомници

Пунктот за бездомници на Црвен крст на град Скопје кој се наоѓа на територија на општина Карпош, беше...>>


10 години соработка на Црвен крст на град Скопје и Американската амбасада во Скопје, 10 години во служба на хуманоста

Низ изминативе десет години, преку заедничката иницијатива на Црвен крст на град Скопје и Амбасадата на САД во...>>


Светски ден по Прва помош

По повод Светскиот ден по Прва помош (8 септември) Црвен крст на град Скопје организираше симулациска показна вежба-сообраќајна...>>


„Биди тука за другите. Дарувај крв. Сподели живот”

Секоја година, земјите од целиот свет го слават Светскиот ден на крводарителството 14 Јуни. Преку разновидни настани организирани...>>


13-ГОДИШНИЦИ СПАСИЈА ПАТНИК ВО АВТОБУС ДА НЕ СЕ ЗАДУШИ, НА ВРАЌАЊЕ ОД НАТПРЕВАР ПО ПРВА ПОМОШ

Патник во градски автобус, кому денес попладне му се слошило, добил прва помош од 13-годишни деца кои го...>>


Волонтирање и практицирање

Ивана е дипломиран социјален работник и веќе 3 години е член на тимот патролни социјални работници на Црвен...>>


КАКО ВОЛОНТИРАЊЕТО ВО ЦРВЕН КРСТ МИ ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ И ЗОШТО ИСТОТО БЕШЕ МОЈАТА НАЈДОБРА ОДЛУКА ДОСЕГА

Во училиште не учат дека таа институција е нашиот втор дом. Кога спортуваме нешто, не учат како тимот...>>


< врати се назад