Избор на уредникот

Заедничка акција за пошумување

На иницијатива на Мобилниот тим Липково, на 24 февруари, во с. Лојане заедно со локалните жители се спроведе...>>


Ви треба помош-јавете се во Црвен крст

Во овие зимски снежни денови ако сте на возраст над 60 години и живеете во Охрид, волонтерите на...>>


Нов живот за мене

Сашо С. е роден 1976 година и е дете без родители кој поголем дел од својот живот го...>>


Секогаш за секого

На 14 февруари силните снежни врнежи ги зафати западните делови на државата ,а најпогодени се најдоа подрачјата што...>>


Курс за изучување Брајово писмо

Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид започнуваме со реализација на нова активност, курс...>>


ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ГУШКАЊЕТО

По повод интернационалниот ден на гушкањето 21-ви Јануари, битолчани се изнагушкаја на Широк Сокак. Волонтерите на Црвен крст...>>


Реализирана работилница со претставник од Министерство за труд и социјална политика за лобирање за решавање на потребите на лицата со оштетен вид

На 13.12.2017 реализирана е неколку часовна работилница со претставник од Министерството за труд и социјална политика, Извршниот одбор...>>


Пункт за бездомници- подготовки за зимскиот период

Пунктот за бездомници на Црвен крст на град Скопје, овозможува помош и поддршка на 50 бездомници на дневна...>>


СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА ЗАПОЧНА НЕДЕЛАТА НА ГРИЖА ЗА СТАРИ ЛИЦА

Под мотото СИТЕ СМЕ НИВНИ ДЕЦА, започна Неделата на грижа за стари лица 2017. Во дневниот центар за...>>


Светски ден на здрава храна

Црвен крст на Република Македонија – Општинска организација Центар во соработка со трите градинки на територија на општина...>>


Преку култура до соживот

Во склоп на активностите на проектот „Преку култура до соживот“, Општинска организација на Црвен крст Центар продолжува со...>>


Мрдни со прст и разубави го просторот за играње

На 08.10.2017 г, Црвен крст на РМ – Општинска организација Центар преку иницијативата Мрдни со прст организираше акција...>>


Кампања за подигнување на свеста за потребите на лицата со оштетен вид Проект: ,,Проект на УСАИД и ЛЦИФ за деца со пречки во видот“

Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид се изработуваат ЦКА-ПХВ проекти за добробит и...>>


< врати се назад