Избор на уредникот

И малите нешта имаат големо значање

Младите од Клуб на млади на ЦK на град Скопје, во рамките на ПХВ програма (Промоција на хумани...>>


Уште една позитивна приказна на општествената одговорност

Шпаркасе банка и Црвен крст на град Скопје заеднички се вклучија во поддршката на старите лица во градот...>>


Мал грант за развој на социјалниот сервис

Мал грант за развој на социјалниот сервис ,,Дневен центар за стари лица и центар за давање помош во...>>


Дониран училишен прибор зa 7 училишта вo Охрид и Дебрца

Во рамки на хуманитарната собирна акција под мотото „Дарувајте радост на првачињата“, Младите на Црвен крст на Република...>>


Поддршка за секого

Мобилен тим од Црвен крст на РМ по завршување на смената додека патувале кон Скопје, укажале помош на...>>


Иселениците од САД обезбедија спасувачи на Дебарското Езеро

Црвен крст во Дебар обезбеди обука на шест спасувачи кои работат на брегот на вештачкото Дебарско Езеро. Парите...>>


Поддршка од Силк Роуд Банка АД Скопје

Заедно со градот Скопје, продолжуваме да ја даваме поддршката на нашите граѓани за време на топлотниот бран. Од...>>


Шумски пожари на територија на општина Крива Паланка

Тимот за одговор при катастрофи на Црвен крст на Република Македонија -Општинската организација Крива Паланка, на барање на...>>


Позитивен пример 2

Моето име е Селма Авди и имам 23 години. Со семејството се доселив во Скопје во 2000 година,...>>


Часови по пливање и рекреација за лица со оштетен вид

Во рамките на Центарот за поддршка на лица со оштетен вид при Црвен крст на град Скопје во...>>


Моето срце во сите бои

Во насока на психосоцијална поддршка на деца со вродени срцеви аномалии, Црвен крст на град Скопје и Специјализирана...>>


Позитивен пример

Стојче Тоциновски, академски ликовен уметник, но и волонтер во Црвениот крст на град Скопје. Тој е дел од...>>


Дарувај од срце – биди хуман

Во пресрет на празникот Рамазан Бајрам, Црвен крст на град Скопје во соработка со Сити Мол иницираше активност...>>


< врати се назад