Избор на уредникот

Почит кон жените

Црвен крст на град Скопје традиционално се придружува кон хуманата иницијатива на организацијата “Животна искра” во пресрет на...>>


Да помогнеме да се промени тажната судбина на сиромашното семејство Додевски од Скопје

Никој не заслужува да преживува наместо да живее или да се измачува во тешки околности. Сепак, реалноста не...>>


Запознајте ја Rama Estef

Rama Estef е од Алепо, Сирија, има 21 година. Во Македонија е од 6-ти март 2016 година, седум...>>


Хуманост е да му посветиме внимание и на другиот

Александра Давидовиќ има 20 години и е волонтер во Клубот на млади на Црвен крст на град Скопје...>>


Мобилна екипа на Црвен крст во липковскиот регион

На патот кој води кон границата со Р. Србија, се наоѓаат с. Липково, с.Лојане е неколку други планински...>>


Спасен живот

Спасен од премрзнување. Како што го нарекуваат – „шумскиот човек”, 61 годишниот бездомник – Тошо Лазаров, кој повеќе...>>


По повод роденденот на нашиот Тоше, неговите следбеници и фанови даруваа крв

Хуманост, емоции, младост и неговата прекрасна музика, беше атмосферата која се чувствуваше на вчерашната 13-та по ред традиционална...>>


ПУНКТ ЗА БЕЗДОМНИЦИ НА ЦРВЕН КРСТ

Кога температурите во градот Скопје се спуштија 15 и 20 степени под нулата, Пунктот за бездомници на Црвен...>>


“ Староста – привилегија или дискриминација ”

Црвен крст на Република Макеоднија –Општиска организација Крива Паланка на 16 декември 2016 година организираше трибина за старите...>>


ОТВОРЕН ПРВ ЦЕНТАР ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО ОШТЕТЕН ВИД ВО РМ

На 21 декември 2016 година е отворен Првиот центар за поддршка на лицата со оштетен вид во Р.Македонија....>>


Улогата на Омбудсманот во заштитата на децата бегалци/мигранти

Тематски сотанок на Омбудсманите од Југоисточна Европа во организација на Канцеларијата на Народниот Правобранител на Република Македонија Мигрантската...>>


СЕМЕЈНАТА ХУМАНА ТРАДИЦИЈА ПРОДОЛЖУВА

Пред неполна недела општинската организација Центар ја посети г-ѓа Радка Јаневска, која се претстави како прва братучетка на...>>


< врати се назад