декември 27, 2021

Одлични резултати на ПХВ програма за 2021 година

Оваа година преку програмата Црвен крст во акција-промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ) беа реализирани вкупно 39 онлајн работилници. Истите беа одржани од страна на 24 ПХВ инструктори на различни теми, односно теми за кои истите се експерти. Работилниците беа прилагодени за младите, за нивните потреби и интереси како на пр. вештачка интелегенција, анксиозноста кај младите, тим и тимска работа, комуникација и техниките на истата, вештини на преговарање, безбедно користење на интернет и многу други. Вкупно 3 436 младинци од различни Општински организации на ЦК низ државата пристуствуваа на работилниците. Дел од нив се вклучуваа редовно, на повеќето од работилниците, а некои според интересот и можностите.

ПХВ програмата оваа година беше реорганизирана и прилагодена на здравствените условите во државата. Преку неа сепак имавме можност да бидеме во контакт со младите и да ги зајакнуваме нивните капацитети. Сето знаење научено оваа година ќе може да се искористи следната година кога се враќаме на терен преку изработка на малите проекти во локалните заедници.

Голема благодарност за учесниците, до инструкторите, за поддршката од страна на Општинските организации, за училиштата и за одговорните наставници. Цело е кога сме сите заедно!

< врати се назад