јули 4, 2024

Одржан регионален состанок на Генерални секретари

На 02.07.2024 година во Сараево се одржа состанок на Генералните секретари од кластерот на Југоисточна Европа на Меѓународната Федерација на друштвата на Црвен крст и Црена полумесечина. На состанокот се евалуираа активностите на Националните друштва кои произлегуваат од заложбите за регионална соработка во рамките на кластерот како и беше претставена студијата на Академијата Солферино „Лидерство на иднината“. За време на состанокот се дискутираа повеќе прашања за унапредување на ефикасноста во координацијата, комуникацијата, планирањето и известувањето за работата на сите чинители.

< врати се назад