февруари 28, 2018

Заедничка акција за пошумување

На иницијатива на Мобилниот тим Липково, на 24 февруари, во с. Лојане заедно со локалните жители се спроведе заедничка акција за пошумување на селото.
Се засадија 500 садници црн бор во Лојане-донација од приватна компанија од Куманово. Исто така се планира пошумување и во с. Ваксинце а садниците ќе бидат допринос од Црвениот крст на град Скопје за зачувување на животната средина во таа општина.

 

< врати се назад