Значење на службата за барање

Правни основи на организацијата и дејтвувањето на службата за барање Жртви на војните не се само повредените, заболените, гладните, лицата кои останале без своите домови, туку и воените заробеници, интернирците, исчезнатите, раздвоените семејства, бегалците и прогонетите. Неизвесноста за нивната судбина многу тешко се поднесува. Меѓународното хуманитарно право го предвидува правото на семејствата да бидат информирани … Продолжи со читање Значење на службата за барање