Останати новости

Донација од компанијата НОВАРТИС

На 14.10.2016 во просториите на Црвениот крст на Република Македонија компанијата НОВАРТИС донираше средства во Фондот на солидарност на Црвениот крст на РМ во износ од 82.000 евра на 202...>>


Кампања по повод 16 Октомври –Денот на гладта

Една осмина од светското население живее во екстремен глад и сиромаштија. Луѓето повеќе страдаат од глад отколку од СИДА, маларија и туберкулоза заедно. Милиони жени, мажи и деца умираат секоја...>>


Надградба на капацитетите на Службата за барање

Црвениот крст на Република Македонија уште од почетокот на мигрантската криза активно е вклучен во реализацијата на активностите за Воспоставување на семејни врски, за што и во двата Транзитни центри,...>>


РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА УПОТРЕБА И ЗАШТИТА НА АМБЛЕМОТ НА ЦРВЕНИОТ КРСТ

Од 6-7 октомври 2016 година во Сараево, Меѓународен комитет на Црвен крст организираше регионална работилница за употреба и заштита на амблемот на Црвениот крст и ратификација на договори од областа...>>


Oдбележан светскиот ден на мирот

Со голем број на хуманитарни акции насекаде низ земјената топка беше одбележан светскиот ден на мирот. Во спортскиот центар „Борис Трајковски” беше одбележан денот со големата крводарителска акција „Спортистите даруваат”,...>>


види ги сите