30 Tetor, 2020

110 vite nga vdekja e Henry Dunant

Henry Dunant përfundoi ekzistencën e tij tokësore më 30 Tetor 1910. Nga ai mbetet një vizion i jashtëzakonshëm i botës dhe i njerëzimit që ka prekur dhe ndryshuar miliona e miliona jetë. Ne jemi përgjegjës për të mbajtur gjithmonë mendimet e tij në Itali dhe në botë.

“… Sepse të gjithë mund, në një mënyrë apo në një tjetër, secili në sferën e tij dhe sipas fuqisë së tij, të kontribuojnë në këtë punë të mirë deri në një farë mase”.
Henry Dunant

< kthehu mbrapa