14 Qershor, 2021

14 Qershor – Dita Botërore e dhurimit të gjakut

Më 14 qershor, Dita Botërore e dhurimit të gjakut tradicionalisht festohet në mbarë botën. Ngjarjet që janë të organizuara synojnë të rrisin ndërgjegjësimin kolektiv dhe individual të domosdoshmërisë së gjakut dhe produkteve të gjakut të sigurt.

 

Në një nga ditët e sotme, bëhen përpjekje për të përqendruar vëmendjen tek njerëzit – donatorët e gjakut që shprehin njerëzimin e tyre duke dhuruar gjak ne menyre vullnetare.

Këta njerëz janë heronj të vërtetë modernë. Kontributi i tyre mbetet një mjet kyç për shpëtimin e jetëve në një nivel botëror.

 

< kthehu mbrapa