7 Dhjetor, 2016

5 dhjetor, DITA BOTËRORE E VULLNETARIZIMIT

Vullnetarët dhe vullnetarizimi në çdo shtet paraqesin potencial të madh njerëzor i cili vazhdimisht mobilizohet në pajtueshmëri me nevojat e bashkësisë. Vlera të cilën vullnetarët e krijojnë dhe ndrëtojnë në aktivitete është e “paçmueshme”, për shkak se posedon kualitet të veçant i cili është i pasuruar me dimension human në vullnetin e mirë. Tani më në mënyrë tradicionale Kryqi i kuq i Republikës së Maqedonisë, me rastin e 5 dhjetorit – Dita botërore e vullnetarizimit organizon manifestim solemn për shënimin e ditës së rëndësishme që ka për qëllim ta theksojë rëndësinë e aktivitetit vullnetar dhe veprim në aktivitete humanitare.

Manifestimi do të mbahet më 5 dhjetor me fillim prej orës 11:00 në hapësirat e Muzeut të qytetit të Shkupit.

Në manifestim do të mbajë fjalim kryetari i Kryqit të kuq z. Millço Trajkov, si dhe do të ndahen shpërblime për vullnetarët për arritje të posaçme nga ana e Kryqit të kuq të RM.

< kthehu mbrapa