16 Shtator, 2020

Ambasadorja e SHBA-ve viziton qendrën për logjistikë të Kryqit të Kuq

Ambasadorja amerikane, Kate Burns, sot vizitoi Qendrën logjistike të Kryqit të Kuq në Momin Potok në Shkup, ku diskutuan me sekretarin e përgjithshëm Sait Saiti bashkëpunimin aktual në kuadër të operacioneve Covid, dhe u njohën me sistemin e punës së organizatës humanitare.

Burns falënderoi Kryqin e Kuq për punën e tij të mrekullueshme gjatë pandemisë Covid-19 duke siguruar ndihmë për qytetarët e vendit, veçanërisht atyre më të prekur, dhe u takua me disa nga vullnetarët e përfshirë në aktivitetet në terren të Kryqit të Kuq. .

Burns tha se ne jemi veçanërisht si partnerë. Gjatë vitit të kaluar, përmes USAID dhe programeve të tjera, ne ofruam ndihmë për Maqedoninë e Veriut. Një pjesë e ndihmës prej 1.5 milion dollarë kaloi direkt përmes Kryqit të Kuq për të siguruar ushqime dhe artikuj higjienikë për fëmijët, si dhe trajnime në shërbimet psikologjike dhe sociale për më të prekshmit në komunitet. Por ne nuk mund ta bënim atë pa ndihmën e vullnetarëve, pa njerëzit që përgatitën paketat dhe ua dorëzuan njerëzve që kanë nevojë për to. Përfitova nga rasti të flas me disa nga këta të rinj jashtëzakonisht të talentuar që morën një pjesë të kohës për të bërë një ndryshim, për të ndihmuar njerëzit që kishin shumë nevojë për këtë ndihmë dhe shërbim. Ata më frymëzuan për të ardhmen e këtij vendi, për gatishmërinë e qytetarëve për të ndihmuar bashkëqytetarët e tyre,.

Sekretari i përgjithshëm Saiti vuri në dukje se operacionet Covid në një segment u mbështetën nga USAID duke zbatuar aktivitete lehtësuese dhe mbështetëse për popullatën në nevojë. Paketat e ushqimit dhe higjienës u shpërndanë në rreth 4,200 familje dhe ndihma u dha për 1000 foshnje. Ndihma psikosociale u ofrua gjithashtu rreth 3,000 njerëzve përmes një shërbimi të vendosur për shërbime të tilla në 21 qytete të vendit dhe përmes 18 operatorëve.

Ne ramë dakord që do të vazhdojmë të bashkëpunojmë për të mirën e përbashkët dhe ndihmën dhe mbështetjen e popullatës së prekshme në vend. Partneriteti i mirë me Ambasadën Amerikane dhe popullin Amerikan, si dhe roli i vullnetarëve dhe vullnetarizmit u theksua edhe një herë. Puna e Kryqit të Kuq nuk mund të imagjinohet pa vullnetarët. Ata janë një forcë lëvizëse në aktivitetet tona që pritet të mbajnë barrën kryesore në të ardhmen.

< kthehu mbrapa