6 Shtator, 2023

Dita Botërore e Ndihmës së Parë

Dita Botërore e Ndihmës së Parë festohet në mbarë botën çdo vit të shtunën e dytë të shtatorit. Në këtë ditë, më shumë se 100 Shoqata Kombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe në mbarë botën organizojnë ngjarje dhe aktivitete me qëllim të ndërgjegjësimit të publikut për ofrimin e ndihmës së parë dhe shpëtimin e jetëve në situata të përditshme dhe të krizës, si dhe promovimin dhe përfaqësimin e angazhimit për zotërimi i njohurive dhe aftësive për dhënien e ndihmës së parë publikut të gjerë. Ndihma e parë nuk jepet gjithmonë nga personeli mjekësor, sepse në aksidente të përditshme dhe në situata emergjente njerëzit e zakonshëm shpesh detyrohen të japin ndihmën e parë për të shpëtuar jetën e dikujt. Aftësitë e ndihmës së parë duhet të jenë të disponueshme për të gjithë si një akt humanitar që fuqizon njerëzit për të shpëtuar jetë dhe për të ndihmuar rikuperimin e shkaktuar nga lëndimi ose sëmundja e papritur.

< kthehu mbrapa