30 Gusht, 2023

Është hapur Qendra e re Ditore për të moshuarit me moshë aktive

Më 28 gusht 2023, në komunën e Kriva Pallankës u hap Qendra e re Ditore për të moshuarit me moshë aktive. Qendra është pjesë e reformës sociale që zbaton Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, ndërsa ofrues i këtij shërbimi social është Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut – Organizata Komunale Kriva Pallankë.

Të pranishëm në hapje ishin Sekretari i Përgjithshëm i Kryqit të Kuq të RMV Sait Saiti, Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jovanka Trençevska, kryetari i Komunës së Kriva Pallankës Sashko Mitovski dhe mysafirë të tjerë.

Qendra ditore për të moshuarit me moshë aktive është e destinuar për pensionistët të cilët kanë mbushur moshën 65 vjeç, të cilët në kuadër të këtij shërbimi kanë akses në aktivitete specifike.

< kthehu mbrapa