26 Tetor, 2023

Pjesëmarrja në kremtimin e përvjetorëve të Kryqit të Kuq Kroat

Sekretari i përgjithshëm i Kryqit të Kuq të Republikës së Maqedonisë së Veriut, d-r Sait Saiti, mori pjesë në përkujtimin e 145 vjetorit të themelimit të Kryqit të Kuq Kroat, që u mbajt në Zarë.

Me rastin e përvjetorit të themelimit, por edhe me rastin e 70 vjetorit të zbatimit të programit të dhurimit vullnetar të gjakut në Kroaci dhe 30 vjetorit të njohjes së Kryqit të Kuq Kroat si shoqаtë e pavarur kombëtare, u organizuan disa manifestime në qytetin e Zarës duke përfshirë një manifestim solemn, koncert humanitar, shfaqje teatrale, promovimin e një libri me figura për fëmijë, ushtrim simulimi, zbulimin e një pllake përkujtimore dhe aksion për dhurimin e gjakut.

< kthehu mbrapa