5 Dhjetor, 2023

5 dhjetori, Dita Botërore e Vullnetarizmit

Çdo vit më 5 dhjetor, Lëvizja Ndërkombëtare e Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe feston Ditën Botërore të Vullnetarizmit. Në nivel global, në Shoqatat Kombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe çdo vit, më shumë se 16 milionë vullnetarë japin  kontribut aktiv në përmirësimin e jetës së popullatave vulnerabël.

Këtë vit, Kryqi i Kuq i RMV shënon Ditën Botërore të Vullnetarizmit, 5 Dhjetorin, nën moton “Shpresa”, me qëllim që të vlerësojë kontributin e vullnetarëve dhe të ndërgjegjësojë rëndësinë e vullnetarizmit dhe shpresën për një të nesërme më të mirë dhe më shumë jetë dinjitoze për njerëzit që sjellin vullnetarë përmes aktiviteteve të tyre dhe përfshirjes personale në komunitetet lokale. Kryqi i Kuq i RMV përmes organizatave komunale të Kryqit të Kuq dhe Kryqit të Kuq të qytetit të Shkupit do ta shënojë Ditën Botërore të Vullnetarizmit me aktivitete dhe festime të ndryshme të përshtatshme në mbarë vendin. Aktivitete promovuese do të organizohen në shkollat ​​fillore dhe të mesme, shfaqje teatrale, sesione të shpërndarjes, organizimi i ngjarjeve për njohjen e vullnetarëve të shquar, fushata humanitare për të mbështetur kategoritë e cenueshme të popullsisë, aksione për dhurimin e gjakut dhe një sërë aktivitetesh të tjera për të njohur kontributin e vullnetarëve, por edhe për të theksuar rëndësinë e vullnetarizmit në Kryqin e Kuq si organizata më e madhe humanitare vullnetare në vend dhe në botë.

Ne vazhdojmë të kujdesemi dhe inkurajojmë për vullnetarizmin për të arritur qëllimet tona të përbashkëta – për të qenë njerëzorë dhe dinjitoz dhe për të ndihmuar njerëzit në nevojë.

< kthehu mbrapa