27 Prill, 2016

8 Maj – Dita botërore e Kryqit të kuq dhe 8 – 15 Maj – Java e Kryqit të kuq të Republikës së Maqedonisë

Gjithkund në botë Lëvizja ndërkombëtare e Kryqit të kuq dhe Gjysmëhënës së kuqe është e pranishme për secilin. Nëpërmjet rrjetit global të pothuajse gjymë miljon njerëz të punësuar dhe mbi 17 miljon vullnetarë Kryqi i kuq / Gjysmëhëna e kuqe vepron si fuqi për ndryshim pozitiv për kategoritë më të mjeruara të popullatës në situata siç është përgjigje në nevojat në rast katastrofe dhe konflikte të armatosura, sigurimi i dobisë së tyre në rrethet dhe qeveritë politike. Të udhëhequr nga Parimet themelore e mobilizojmë fuqinë e humanitetit që të shpëtojmë jetë dhe e ulim vuajtjen.

Këtë vit me rastin e 8 Majit – Dita botërore e Kryqit të kuq dhe Gjysmëhënës së kuqe Kryqi i kuq i Republikës së Maqedonisë me organizatat komunale të Kryqit të kuq dhe Kryqit të kuq të qytetit të Shkupit do të kyçet në fushatën globale të Federatës ndërkombëtare të shoqatave të Kryqit të kuq dhe Gjysmëhënës së kuqe që zhvillohet nën moton Gjithkund për secilin”.

< kthehu mbrapa