Останати новости

Меѓународниот ден на медицинските сестри

Меѓународниот ден на медицинските сестри го слави нивниот придонес во општествата ширум светот.  Во моментов кога цел свет...>>


Факултетот за безбедност-Скопје и Црвениот крст на РСМ ќе соработуваат во градењето на системот за подготовка и одговор од катастрофи

Деканот на Факултетот за безбедност проф. д-р Никола Дујовски и проректорот на УКЛО проф. д-р Марјан Ѓуровски го...>>


Денес е Светски Ден на Црвен крст и Црвена полумесечина!

Денес  и секој друг ден да продолжиме да им аплаудираме на сите волонтери и вработени кои се справуваат...>>


Обраќање на претседателот на ЦКРСМ д-р Ромел Велев по повод 8 Мај Светскиот ден на Црвен крст и Црвена полумесечина

Додека светот продолжува да се справува со ширење на пандемијата со вирусот на КОВИД-19, 14 милиони активни волонтери...>>


Донација од страна на министерот за надворешни работи Никола Димитров

Денес, во посета на Црвениот крст на Република Северна Македонија беше министерот за надворешни работи Никола Димитров. Министерот...>>


види ги сите