30 Dhjetor, 2020

APEL PÊR NDIHMÊ DHE PÊRKRAHJE PÊR PETRINJA DHE SISAK

Me keqardhje të madhe morëm lajmin për tërmetin katastrofal që goditi pjesën e Petrinje dhe Sisak në Republikën e Kroacisë më 29 dhjetor të vitit 2020. Sinqerisht bashkëngushëllojmë me familjet e personave të cilët humbën jetën dhe qytetarët me lënduar të Republikës së Kroacisë. Pas tërmetit, Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut dërgoi një telegram ngushëllues dhe kontaktoi Kryqin e Kuq Kroat për të vlerësuar situatën dhe për të siguruar ndihmë humanitare për popullsinë e goditur nga katastrofa. Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut ofron ekipe të specializuara për reagimin dhe veprimin ndaj katastrofave, ndihmë materiale nga rezervat e mallrave të organizatës, si dhe ndihmë financiare për popullatën e goditur.

Në mënyrë që të sigurojmë mbështetje solidare për qytetarët dhe kompanitë e Republikës së Maqedonisë së Veriut për popullsinë e goditur nga tërmeti në Republikën e Kroacisë, Kryqi i Kuq i RMV shpall Apel për të mobilizuar ndihmë financiare për popullatën e goditur. Aksioni humanitar do të zgjasë deri në fund të janarit të vitit 2021.

Mjetet mund të dhurohen në numrat e telefonit për donacion. Me një thirrje në numrat e telefonit dhuroni 100 denarë për ndihmë humanitare për popullatën e goditur në R. e Kroacisë:

            Për shfrytëzuesit e Telekom Maqedoni 070 143 400

            Për shfrytëzuesit e A1 Maqedoni 075 143 400

Personat e intersuzar, komapnitë dhe institucionet mund të dhurojnë mjete financiare nëpërmjet llogarisë së Fondit për Solidaritet të Kryqit të Kuq të RMV:

            Fondi i solidaritetit të Kryqit të Kuq të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Llogaria:300000001327966
Numri tatimor: 4030984271620

            SHA Banka Komerciale

 

Qytetarët e vendeve tjera mund të dhurojnë në:

Name of the organization: Red Cross of the Republic of North Macedonia

Bank name: Komercijalna Banka AD Skopje

Bank address: ul. Orce Nikolov no.3, 1000 Skopje, North Macedonia

Bank account: 300000000000133 25730522-11

Swift code: KOBSMK2X

Iban code: MK07300701000001228

 

E presim përkrahjen tuaj

< kthehu mbrapa