4 Tetor, 2021

E nderuara familje, të nderuar miq dhe vullnetarë

Me pikëllim të madh morëm lajmin se një nga personalitetet që dha një kontribut të veçantë në zhvillimin e organizatës sonë na la. Z. Ilija Cvetanoski shënoi një periudhë të veçantë në punën e Kryqit të Kuq të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Që në moshën e tij të hershme e deri në fund të jetës, i respektuari Ilija Cvetanoski kryesisht në mënyrë të palodhur avokoi dhe doli vullnetar për zhvillimin e Organizatës Komunale të Kryqit të Kuq Prilep, dhe për shumë vite ishte president i një prej organizatave tona më të suksesshme – Organizatës Komunale të Kryqit të Kuq Prilep.

 

Suksesi dhe angazhimi, inovacioni dhe kreativiteti u promovuan shpejt tek z. Cvetanoski si një nga udhëheqësit tanë në organizatë dhe në periudhën nga 1996 deri në 2001 Cvetanoski i respektuar është president i shoqatës sonë kombëtare dhe më pas punon si Sekretar i Përgjithshëm i Kryqit të Kuq të Republikës së Maqedonisë së Veriut nga 2001 deri në 2004.

 

Gjatë punës së tij si President dhe Sekretar i Përgjithshëm i Kryqit të Kuq të RMV ai ishte gjithmonë një shembull i një njeriu që iu përkushtua pa u lodhur zhvillimit të organizatës sonë dhe ishte një shembull për shumë nga brezat tanë vullnetarë se si ta donin dhe ndihmonin Kuqin e Kuq në interes të njerëzve që u shërbejmë atyre.

 

Sot është një ditë e pikëlluar. Ne i themi lamtumirë një vullnetari dhe shoku të madh që i ka kushtuar pothuajse të gjithë jetën humanizmit dhe punës humanitare. Ishte një nder dhe kënaqësi e madhe për të gjithë ne në Kryqin e Kuq që patëm mundësinë të punojmë së bashku me Z. Ilija Cvetanoski.

 

Pusho në paqe.

 

Lavdia të qoftë e përhershme

 

Me respekt,

 

Sekretar gjeneral i KKRMV

d-r Sait Saiti

< kthehu mbrapa