24 Shkurt, 2023

Janë mbledhur 38.555.035 denarë për popullatën e prekur nga tërmeti katastrofik në Turqi dhe Siri

Deri më 23 shkurt 2023, RMV-së i janë paguar gjithsej 38.555.035 denarë përmes linjave telefonike të donatorëve dhe nga Fondi i Solidaritetit të Kryqit të Kuq.

Javën e ardhshme, Kryqi i Kuq i RMV do të dorëzojë ngarkesën e tretë për popullatën e vuajtur të prekur nga tërmeti katastrofik në Turqi. Për shkak të interesimit të madh të qytetarëve, Kryqi i Kuq i RMV-së aksionin humanitar e zgjat deri më 15 mars 2023.

Të gjithë personat juridikë dhe qytetarët e interesuar mund të dhurojnë para në:

 • Llogaria e Fondit të Solidaritetit të Kryqit të Kuq të RMV: 300000001327966, numër tatimor: 4030984271620 AD Komercijalna banka me shënim: ndihmë për popullsinë në Turqi dhe Siri.
 • si dhe të dhuroni 100 denarë duke telefonuar në numrat e telefonit 143 400 të Makedonski Telekom dhe A1.
 • Për donacionet e fondeve në valutë:

EMRI I ORGANIZATËS: KRYQI I KUQ I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT

EMRI I BANKAVE: KOMERCIJALNA BANKA AD SHKUP

ADRESA E BANKAVE: UL. ORCE NIKOLOV NR.3, 1000 SHKUP, MAQEDONI

LLOGARIA BANKARE: 300000000000133 25730522-11

KODI SWIFT: KOBSMK2X

KODI IBAN: MK07300701000001228                                         

Përveç ndihmës financiare, persona juridikë dhe fizikë mund të dhurojnë edhe të mira materiale sipas listës së bashkëngjitur të nevojave për ndihmë për popullatën e vuajtur, të dërguar nga shteti turk dhe Gjysmëhëna e Kuqe Turke:

 1. Cadra familjare dimërore
 2. Batanije
 3. Ngrohje elektrike/gaz
 4. Mushama për në tokë
 5. Mushama dimërore
 6. Thasë për fjetje
 7. Karrige çmontuese (e cila shndërrohet në shtrat)
 8. Shtretër që palosen
 9. Fener me mbushje diellore
 10. Komplete kuzhine
 11. Produkte ushqimore dhe higjienike (sipas standardeve të ndihmës humanitare)

Të gjithë artikujt e dhuruar duhet të jenë të reja.

Prioritet ju ipet: çadra familjare dimërore, , mushama per ne toke.thase per fletje,  batanije.

< kthehu mbrapa