23 Prill, 2021

Java Botërore e Imunizimit 2021 – Vaksinat na afrojnë

24 – 30 prill 2021

Java Botërore e Imunizimit – që festohet çdo vit në javën e fundit të Prillit – synon të promovojë përdorimin e vaksinave për të mbrojtur njerëzit nga sëmundjet e të gjitha moshave. Imunizimi shpëton miliona jetë çdo vit dhe njihet gjerësisht si një nga ndërhyrjet shëndetësore më të suksesshme në botë. Sidoqoftë, sot ka ende pothuajse 20 milion fëmijë në botë që nuk marrin vaksinat e nevojshme, dhe shumë prej tyre humbin vaksinat vitale gjatë adoleshencës, moshës së rritur dhe pleqërisë.

Ndërsa bota është duke u përqëndruar në vaksinat e reja thelbësore KOVID-19, mbetet një nevojë për të siguruar që vaksinimi rutinë të mos humbasë. Shumë fëmijë nuk vaksinohen gjatë pandemisë globale, gjë që i vë ata në rrezik për sëmundje të rënda si fruthi dhe poliomieliti. Informacioni i gabuar që ndahet shpejt në temën e vaksinimit kontribuon ndjeshëm në këtë kërcënim.

Vaksinat janë një mjet i ri i rëndësishëm në luftën kundër KOVID-19. Duke punuar sa më shpejt që të munden, shkencëtarët në të gjithë botën po bashkëpunojnë dhe inovojnë për të na ofruar teste, trajtime dhe vaksina që së bashku do të shpëtojnë jetë dhe t’i japin fund kësaj pandemie. Së bashku, ne mund t’i japim fund pandemisë KOVID-19 dhe të sigurojmë një botë më të shëndetshme për të gjithë.

< kthehu mbrapa