11 Nëntor, 2020

Kryqi i Kuq dhuroi dy inkubatorë në Klinikën e Fëmijëve

Me rastin e 75 vjetorit që nga themelimi, para pandemisë Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut zhvilloi një fushatë për furnizimin rimin e inkubatorëve për foshnje të lindura para kohe dhe të sëmura, ku ambasadore e fushatës ishte bashkëshortja e Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, znj. Elizabeta Gjorgievska.

Pjesa ceremoniale e ngjarjes u zhvillua sot ku dy inkubatorë u dhuruan për foshnje të lindura para kohe dhe të sëmura të vendosura në Repartin e Neonatologjisë, Pediatrisë dhe Fibrozës Cistike në Klinikën Universitare për Pediatri në Shkup.

Znj. Gjorgievska theksoi se kujdesi për foshnjat e lindura para kohe dhe të sëmura duhet të jetë një përparësi jashtëzakonisht e rëndësishme dhe në atë kuptim ishte dëshira për të siguruar këtë pajisje dhe kështu të shpëtojmë sa më shumë jetë që është e mundur.

Sekretari i Përgjithshëm i Kryqit të Kuq, Z. Sait Saiti, gjithashtu foli për ngjarjen, ku ai beson se duhet të jemi këtu, duke shënuar jubileun tonë duke dorëzuar këtë donacion, i cili do të jetë shumë i dobishëm dhe do të ndihmojë në përmirësimin e kushteve të Klinikës së Fëmijëve. .

Donacioni u mor nga Drejtori i Klinikës Universitare për Sëmundjet e Fëmijëve, znj. Natasha Alulovska, ku i falenderoi ata për organizimin e fushatës, e cila tregoi se edhe në kohë krize ka palë të interesuara me përgjegjësi shoqërore që duan të ndihmojnë.

< kthehu mbrapa