11 Janar, 2016

KRYQI I KUQ I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SIGURON MBËSHTETJE PËR MIGRANTËT DHE REFUGJATËT

Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë, në partneritet me Komisarin e Lartë për Refugjatë pranë Kombeve të Bashkuara (UNHCR) dhe Federatën Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe është përfshirë në mënyrë aktive në mbështetjen e migrantëve që tranzitojnë nëpër vendin tonë.

Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë është i pranishëm në dy kalimet kufitare në Gjevgjeli dhe Tabanoc për 24 orë, me 11 ekipe të lëvizshme, për t’u ofruar ndihmë migrantëve që tranzitojnë nëpër vendin tonë.

Numri i përgjithshëm i anëtarëve të ekipeve arrin 206, të cilët janë në përbërje të punonjësve, mjekëve dhe paramedikëve, anëtarëve dhe vullnetarëve të Kryqit të Kuq, të cilët janë trajnuar për punë në Shërbimin e Kryqit të Kuq për Gjurmimin e personave të zhdukur.

Kryqi Kuq i Republikës së Maqedonisë, gjatë periudhës nga 04-10 janar të vitit 2016 distribuoi: 8.954 shishe uji të pijshëm, 1.132 pako me artikuj ushqimor, 418 pako me mjete higjienike, 1.298 paketime të qumështit çokollatë, 1.277 copa të shalleve, kapelave dhe dorezave, 525 xhaketa, 323 palë çizme, 3.746 kupa çaj, 2.392 racione supë, kurse 3.220 personave u është dhënë ndihma e parë.

< kthehu mbrapa