Главни вести

25 години Црвен крст на РСМ рамноправен член на Меѓународната Федерација на националните друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина

Да се потсетиме на овој ден кога во 1995 година Црвениот крст на Република Северна Македонија стана рамноправен...>>


Одржан курс за обука на предавачи и демонстратори по прва помош за кандидати за возачи

Црвениот крст на Република Северна Македонија се труди и во време на пандемија со огромна внимателност да ги...>>


Недела на грижа за старите лица

Современиот свет е во процес на демографска транзиција, не само во поглед на забавување на порастот на населението,...>>


Уметникот Љубе Алексовски донираше 20 свои уметнички дела на Црвениот крст

По повод одбележувањето на 75 години од основањето на Црвениот крст на РСМ и одбележувањето 40 години богато...>>


Црвениот крст донираше два инкубатори за Детска клиника

Црвениот крст на Република Северна Македонија по повод 75 години од своето основање пред пандемијата спроведе кампања за...>>


110 години од смртта на Анри Динан

Анри Динан го заврши своето земно постоење на 30 Oктомври 1910 година. Од него останува извонредна визија за светот...>>


Одржани работни средби со секретари од ООЦК/ЦКГС

Во периодот 20-22.10.2020 година во Централната канцеларија на Црвен крст на РСМ одржани се работни средби со секретари...>>


ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА ЕДУКАЦИЈА НА МОТИВАТОРИ ЗА ДОБРОВОЛНОТО КРВОДАРИТЕЛСТВО НА СТУДЕНТСКА ПОПУЛАЦИЈА

Од 16-18 октомври 2020 година во хотел “Солферино” во Струга  се одржа семинар за едукација на мотиватори за...>>


Црвениот крст на Република Северна Македонија – Скопје јавно објавува Барање за прибирање понуди бр.1/2020

Црвениот крст на Република Северна Македонија – Скопје јавно објавува Барање за прибирање понуди бр.1/2020 Набавувач: Црвен крст...>>


18 Октомври – Европски ден на борба против трговија со луѓе

Трговијата со луѓе е сериозен општествен проблем и претставува најтешка форма на кршење на основните човекови права –...>>


Кампања по повод Недела на борба против гладта

Црвениот крст на Република Северна Македонија по повод Неделата на борба против гладта, од 16 до 22 октомври...>>


ЦКА-ПХВ недела, 21-27 септември

Цел на неделата: Промоција на култура, толеранција, мир и соживот меѓу младите 2020 година ќе биде запаметена како...>>


ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА МОТИВАЦИЈА И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ДОБРОВОЛНОТО КРВОДАРИТЕЛСТВО ВО РСМ

 Во период од 02-04 октомври 2020 година во хотел “Солферино” во Струга се одржа семинар за мотивација и...>>


< врати се назад