21 Shtator, 2015

Kryqi i kuq i RM-së siguron përkrahje për emigrantët

Kryqi i kuq i Republikës së Maqedonisë në bashkëpunim me Komesariatin e lartë për të ikurit (UNHCR) dhe partnerë e përkrahës të tjerë në mënyrë aktive është i kyçur në përkrahjen e emigrantëve që kalojnë nëpër vendin tonë.

Kryqi i kuq në teren është i kyçur 24 orë me 9 ekipe mobile që i sigurojnë dy kalimet kufitare në Gjevgjeli dhe Tabanoc. Ekipet janë të përbëra prej mjekëve, paramedikëve dhe anëtarëve të Kryqit të kuq që në mënyrë të shkëlqyeshme e njohin ndihmën e parë. Numri i përgjithshë i personave në ekipe është 41, ndërsa në të gjithë operacionin janë kyçur edhe 30 të punësuar të Kryqit të kuq.

Në periudhën prej 13-21 shtator janë shpërndarë: 20.637 shishe ujë për pije (1.5L), 843 pako me prodhime ushqimore, 205 pako me mjete higjienike, 230 pako për foshnje, 468 pampersa per femije, 660 batanie 328 pako me biskota, 2 karroca invalidore dhe 5580 personave iu është dhënë ndihma e parë.

ace

< kthehu mbrapa