29 Gusht, 2016

Lajmërim për të ndihmuar popullatën që pësoi në përmbytje – 22 gusht

Kryqi i kuq të RM-së vazhdon me përkrahjen e banorëve të goditgur nga katastrofa natyrore. Deri tani janë shpërndarë 30.049 pako me ushqim (një pako është dedikuar për 4 persona),21.000 porcione ditore, 9.700 porcione të ngrohta, 2.792 ushqim I konzervuar, 28.791 litra qumësht, 15.422 litra Jogurt, 6.204 pako për higjienë, 1.098 pako për foshnje, 295 ton ujë, 746 pako pelena, 568 shtretër, , 4.400 batanie, 600 kg veshmbathje, 734 palë çizme, 341 litra dezintal, 98 karroca pune,126 lopata, 1036 maska etj. Janë asistuar 177 raste për ndihmë të parë nga ana e ekipeve të Kryqit të kuq.

14087585_323906427946255_1431465654_o

Nag interesi i madhe aksioni vazhdon deri me daten 29.08.2016. Nga mbarimi i aksionit te hollat e grumbulluara do te ndahen ne menyre lineare ne llogarit e qytetareve te goditur nga vershimet.

Subjektete juridike dhe qytetarët e interesuar në mënyrë plotësuese mund të kyçen edhe me sigurimin e ndihmës në të holla:

– Xhiro llogaria e solidaritetit 300000001327966 NT 4030984271620 – Banka Komerciale

Deri tani janë grumbulluar 32.372.244 denarë në llogarinë e Fondit për solidaritet.

Donacioni prej 100 denarë me thirrje në telefonat: 075/070/077 143 400

Deri tani janë grumbulluar 13.186.000 denarë me thirrje në telefona.

Donacion të mjeteve në valutë të huaj:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228

Apelojmë në aktivitetet për donacionin e ndihmës humanitare të përcjellen udhëzimet e institucioneve kompetente dhe Kryqit të kuq të RM-së, me qëllim që në mënyrë më efektive të menaxhojmë me pasojat e katastrofës natyrore.

< kthehu mbrapa