14 Shtator, 2023

Ndihma për popullatën e prekur nga përmbytjet katastrofike në Libi

Përmbytjet katastrofike në Libinë lindore të shkaktuara nga shirat e rrëmbyeshëm nga uragani Daniel, që ndodhën më 10 shtator 2023, shkatërruan disa qytete në bregdetin e Mesdheut. Dëme të konsiderueshme janë shkaktuar në infrastrukturë, përfshirë rrjetin rrugor, si dhe është ndërprerë edhe rrjeti i telekomunikacionit. Situata është më e vështirë në qytetin Derna, ku thuhet se kanë vdekur mbi 5000 persona. Përmbytja e shkaktuar nga stuhia e fortë theu digat, duke shkaktuar një përrua uji dhe shkatërroi një të katërtën e më shumë të qytetit të Dernës, duke marrë me vete ndërtesat së bashku me banorët e tyre, rrugët janë të mbuluara me rrënoja, baltë dhe rrënoja. Vlerësohet se rreth 10,000 njerëz janë të zhdukur.

 

Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut shpreh keqardhje të madhe për humbjet njerëzore dhe dëmet materiale. Duke shprehur solidaritetin me popullsinë e vuajtur në Libi, Kryqi i Kuq është i përfshirë në ofrimin e ndihmës së nevojshme.

 

Të gjithë personat juridikë dhe qytetarët e interesuar mund të dhurojnë para në:

– Llogaria e Fondit të Solidaritetit të Kryqit të Kuq të RSM: 300000001327966, numri tatimor: 4030984271620 AD Komercijalna banka me tregues: ndihmë për popullatën e vuajtur në Libi.

– si të dhuroni 100 denarë duke telefonuar në numrat e telefonit 143 400 të Makedonski Telekom dhe A1.

– Për donacionet e fondeve në valutë:

NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIAN

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228

< kthehu mbrapa