9 Gusht, 2023

Ndihmë për popullatën e cila pësoi nga goditjet e vërshimeve katastrofike në Slloveni

Vërshimet katastrofike të shkaktuara nga stuhia e fortë, e cila ditëve të kaluara goditi Slloveninë, fatkeqësisht shkaktuan dëme të mëdha materiale dhe humbje njerëzore. Mijëra njerëz janë evakuuar nga shtëpitë e tyre në të gjithë Slloveninë.

Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut shpreh keqardhje dhe ngushëllime për Slloveninë dhe të gjithë qytetarët e saj për humbjet dhe dëmet e pësuar nga vërshimet. Kryqi i Kuq është në komunikim me Kryqin e Kuq të Sllovenisë dhe sipas vlerësimit të tyre menjëherë iu është ofruar ndihma e parë. Nga rezervat e veta Kryqi i Kuq i RMV-së ka ndarë mjete në vlerë prej 5000 euro, janë ofruar vullnetarë dhe ekipe për intervenim adekuat dhe në varësi të nevojave menjëherë do të vihen në funksion.

 

Të gjithë personat juridikë dhe qytetarët e interesuar mund të dhurojnë para në:

 

– Llogaria e Fondit të Solidaritetit të Kryqit të Kuq të RMV: 300000001327966, numri tatimor: 4030984271620 AD Komercijalna banka me shënim: ndihmë për popullatën e goditur në Slloveni.

 

– si dhe të dhuroni 100 denarë duke telefonuar në numrat e telefonit 143 400 të Telekomit të Maqedonisë dhe A1.

 

– Për donacionet e fondeve në valutë të huaj:

 

NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIAN

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228

< kthehu mbrapa