7 Shkurt, 2023

Ndihmë për popullsinë e lënduar dhe të prekur nga tërmeti katastrofik në Turqi dhe Siri.

Më 6 shkurt të vitit  2023, një tërmeti i fuqishëm katastrofik prej 7.8 sipas shkallës së Rihterit goditi Turqinë dhe Sirinë, duke shkaktuar dëme të mëdha materiale, njerëz të lënduar dhe humbje jete.

Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut shpreh keqardhje të thellë dhe ngushëllime të sinqerta për popullin e Turqisë dhe Sirisë, për viktimat e shkaktuara nga tërmetit i tmerrshëm. Kryqi i Kuq i RMV është në komunikim me Gjysmëhënën e Kuqe Turke dhe Gjysmëhënën e Kuqe Arabe-Siriane, të cilave iu ofrua ndihma e menjëhershme fillestare.

Të gjithë personat juridikë dhe qytetarët e interesuar mund të dhurojnë ndihmë në të holla në:

            – Llogaria e Fondit të Solidaritetit të Kryqit të Kuq të RMV:

            300000001327966, numri tatimor: 4030984271620 AD  Banka Komerciale  duke             shënuar: ndihmë për popullsinë e Turqisë dhe Sirisë.

            – Gjithashtu mund të dhurojnë 100 denarë duke telefonuar në numrat e telefonit             143 400 të Telekomit të Maqedonisë dhe A1.

            – Për dhurimin e mjeteve në valutë të huaj:

            NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH             MACEDONIAN

            BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

            BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

            BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

            SWIFT CODE: KOBSMK2X

            IBAN CODE: MK07300701000001228

 

 

< kthehu mbrapa