7 Nëntor, 2023

Ngjarje me pjesëmarrës në trajnimin simulues “Përgjigje humanitare 2023”

Më 5 nëntor 2023, Kryqi i Kuq i RMV organizoi një aktivitet me pjesëmarrësit e ushtrimit simulues “Përgjigje Humanitare 2023”. Ngjarja u mbajt në hotelin Marriott në Shkup në prani të një numri të madh të institucioneve dhe kompanive që morën pjesë dhe mbështetën organizimin dhe realizimin e ushtrimit simulues që kishte për qëllim prezantimin e kapaciteteve, mundësive dhe gatishmërisë së Kryqit të Kuq të Maqedonisë së Veriut. dhe koordinimin dhe reagimin e përbashkët emergjent. Stërvitja u zhvillua më 18 tetor 2023 nën kujdesin e Presidentit të Republikës së Maqedonisë së Veriut z. Stevo Pendarovski dhe me mbështetjen e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në këtë manifestim fjalën e duhur mbajti sekretari i përgjithshëm i Kryqit të Kuq të RMV, d-r Sait Saiti, i cili shprehu kënaqësinë dhe mirënjohjen për realizimin e shkëlqyer të ushtrimit simulues, i cili tregoi se duke investuar në ngritjen dhe përmirësimin e kapaciteteve të të gjitha institucioneve përgjegjëse dhe palëve të interesuara, të gjithë mund të japim një kontribut të veçantë në përmirësimin e sigurisë dhe mirëqenies së qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut në situata emergjente. Urime dhe falënderime për organizimin e mirë të ushtrimit simulues dërgoi znj. Jovana Trençevska, Ministre e Punës dhe Politikës Sociale në emër të Qeverisë së RMV-së.

Në shenjë mirënjohjeje për mbështetjen dhe zbatimin e ushtrimit simulues në këtë ngjarje, Kryqit të Kuq të RMV-së iu ndanë certifikatat e duhura mirënjohjeje për pjesëmarrësit dhe mbështetësit në ushtrimin simulues të cilëve nuk iu dhanë certifikata mirënjohjeje në ditën e organizimit të ushtrimit të simulimit. Mirënjohje iu ndanë Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Byrosë për Siguri Publike, Brigadës së Zjarrfikësve, Radio Televizionit të Maqedonisë, EPSH Shtëpia e shëndetit Shkup-Shërbimi urgjent mjekësor, Spitali i përgjithshëm i qytetit 8 Shtator, EPSH Klinika Universitare për Gjinekologji dhe Obstetrikë- Shkup, Klinika Zhan Mitrev, EPSH Neuromedika, Spitali Klinik Acibadem Sistina dhe Oda e Psikologëve. Mirënjohje nga Kryqi i Kuq i RMV u ndanë edhe këtyre ndërmarrjeve publike dhe kompanive që ofruan mbështetje dhe sponsorizim për realizimin me sukses të ushtrimit: Oda Ekonomike e Maqedonisë – Turqi, Alma-M, Dauti-Komerc, Europa 92, Birraria Shkup , Restaurant Garden, NPK Shkup, Shërbimi ekologjik, Frukt Import, Dugojon Inzhenering, NP Parking të Komunës Qendër, NP Parkingu i qyteit, NP Rrugë dhe rrugica, NP Parqe dhe gjelbërim, Hotel Marriott Shkup.

Çmimet e Kryqit të Kuq të RMV iu ndanë edhe z. Vanço Shontevski, drejtor i ushtrimit simulues, z. Burak Shabani, bashkëdrejtor i ushtrimit simulues dhe z. Ivan Kuzmanovski, moderator i ushtrimit simulues.

Në këtë ngjarje, të pranishmit patën mundësinë të shikojnë video inçizimin e ushtrimit simulues në të cilin një numër i madh i ekipeve të specializuara të Kryqit të Kuq të Republikës së Maqedonisë së Veriut, institucione nga sistemi i menaxhimit të krizave të shtetit, përfaqësues të ministrive të Qeverisë së RMV , Ushtria e RMV , morën pjesë një numër i madh i institucioneve shëndetësore dhe ndërmarrjeve publike dhe organizatave partnere të Kryqit të Kuq nga rajoni dhe më gjerë.

< kthehu mbrapa