14 Tetor, 2013

Од децата за децата

Секоја година традиционално по повод одбележувањето на „Детската недела“ во период од 07.10 до 10.10. 2013 година, децата од Градинките Цветови во Гостивар спроведоа хуманитарна акција за собирање на половна облека и обувки под мотото „Од децата за децата“. Во оваа акција беа собрани 500кг половна облека и 40 пара на обувки. Собраната помош беше донирана на Црвен крст Гостивар.

< kthehu mbrapa