18 Maj, 2023

Projekti 151 PVH

Në këtë kohë kur të rinjtë janë në shënjestër të kritikave dhe kur të gjithë flasin për të rinjtë pa iniciativë, të cilët janë ngujuar gjatë gjithë kohës në rrjetet sociale në lojëra agresive dhe mjete për retushimin e pamjes së tyre, programi PVH për të rinjtë e Kryqit të Kuq shënon rezultate të shkëlqyera.

Këtë vit, 151 projekte të vogla në dobi të komunitetit u krijuan nga të njëjtët të rinj në një periudhë 2 mujore. Të rinjtë bënë kërkime në komunitetin e tyre, kontribuan orë vullnetare, ndryshuan rutinën e tyre të përditshme, punuan në ekip, realizuan një sërë aktivitetesh për mbledhjen e fondeve për realizimin e projekteve të tyre përmes të cilave ndihmuan më shumë se 3000 njerëz në vend.

Disa nga projektet kanë qenë për promovimin e kulturës, projekte mjedisore, një pjesë e projekteve janë të destinuara për kafshët në rrugë, dhe një pjesë e mirë e projekteve janë të destinuara për personat në nevojë sociale, të moshuarit, prindërit e vetëm, shokët e tyre të klasës. Janë përfshirë institucione si spitalet në të cilat janë rinovuar repartet e fëmijëve, qendra për persona me nevoja të veçanta, janë ndërtuar rampa, janë rinovuar shtëpitë, janë liruar shumë punëtori kreative…e çfarë jo.

Me çdo aktivitet të vetëm, ne ndihmojmë të rinjtë të dalin nga zona e tyre e sigurt dhe të bëhen proaktivë. Për të eksploruar kapacitetet dhe mundësitë e tyre dhe i mësojmë të mos vendosin kufij. Si Kryq i Kuq, ne ndikojmë në ndërtimin e të rinjve që do të kenë kapacitete për t’u përballur me sfidat e sotme dhe i ndihmojmë ata të hapin rrugën drejt vlerave të vërteta.

Urime të gjithë 1200 të rinjve, shpërndarësve të tyre që i ndihmuan gjatë gjithë procesit, i inkurajuan dhe i motivuan, për Organizatat e Kryqit të Kuq Komunal, për shërbimet profesionale, për instruktorët dhe mentorët e PVH, partnerët, donatorët… rrethi i mirësisë është vërtet i madh.

Faleminderit mediave për promovimin e nismave të tyre humanitare, sepse në këtë errësirë ​​ato janë një dritë që meriton vëmendje.

Asnjëherë mos dyshoni se një grup i vogël entuziastësh mund të bëjë një ndryshim në botë. Në fakt, është e vetmja gjë që shkakton gjithmonë ndryshim.

< kthehu mbrapa