22 Tetor, 2013

РАБОТИЛНИЦА СИТЕ СМЕ ЕДНО

image001 (3)По повод исламскиот празник Курбан Бајрам во просториите на Црвен крст Струмица младите волонтери во понеделникот пред самиот празник, организираа креативна работиолница заедно со децата од турската националност.

Преку оваа креативна работилница се запознаа волонтерите со обичајот цртање со кна се разменија искуства, ги испробаа своите креативни сподсобности се вклучија нови волонтери. Ова беше работилница на која новодојдените волонтери воедно беа запознаени и со работата на нашата организација и истите исполнети од дружењето што се случуваше заминаа мотивирани дека повторно ке се вклучат во нашите активности.

< kthehu mbrapa