30 Shtator, 2013

Секогаш спремни да се помогне – Црвен крст Велес

ckrm-123124Секцијата на жени при СВР МВР од Велес во низата на активности (акција за крводарување, акција за собирање средства за лекување на Маја Керова, предавања од областа на здравствено – превентивната дејност и др.) ја додаде и акцијата за собирање на облека, обувки, постелнина, играчки и друго.

Акцијата имаше за цел да се соберат што е можно повеќе облека и обувки кои потоа беа превземани од страна на Општинската организација на Црвениот крст и доделени за социјални случаеви. Со вклучување во активностите на Црвениот крст, а секако и други активности за добробит на заедницата, институцијата се вбројува во редот на организации кои ја иницираат и мотивираат хуманоста кај себе и другите граѓани, со што се вбројуваат во редот на општествено одговорни компании.

< kthehu mbrapa