8 Prill, 2021

Shënimi i Javës së higjienës (08 deri më 15 prill 2021)

Sipas kalendarit të aktiviteteve tradicionale, Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut, në periudhën prej 8 deri më 15 Prill 2021 do të shënojë Javën e Higjienës, nën moton “Higjena – detyrim personal për shëndetin kolektiv”.

Higjiena është një degë e shkencave shëndetësore që promovon ruajtjen e shëndetit, parandalon sëmundjet infektive dhe avokon për praktikën higjienike dhe sjelljen higjienike të individit.

Promovimi i higjienës është pjesë kryesore e aktiviteteve për ujë dhe sanitacion të Federatës Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe (IFRC). Qëllimi është të rritet ndërgjegjësimi për shëndetin publik dhe të parandalohen sëmundjet që shoqërohen me praktika të dobëta higjienike. Të dhënat nga Organizata Botërore e Shëndetësisë tregojnë se 1.7 milion vdekje në vit i atribuohen ujit të pasigurt, higjenës dhe higjienës.

Higjiena e duhur e duarve luan një rol kryesor dhe është thelbësore në kontrollimin dhe parandalimin e pandemisë KOVID-19.

< kthehu mbrapa