24 Qershor, 2022

Si të silleni në temperatura të larta!

Valët e të nxehtit janë shkaku kryesor i vdekjeve të parakohshme për shkak të ndryshimeve klimatike, veçanërisht te të moshuarit dhe të sëmurët kronikë. Gjatë periudhave të nxehta, është e rëndësishme të ruani freskinë për të shmangur efektet negative shëndetësore të nxehtësisë.

Mbroni veten nga nxehtësia:

 

  • Kufizoni sforcimin fizik. Kufizoni aktivitetin fizik, veçanërisht pasdite, kur është më vapa.
  • Vishni veshje të lehta dhe veshje të lehta, kape mbrojtëse ndaj UV dhe kapelle.
  • Përdorni kremra me faktor mbrojtës UV.
  • Ndiqni rekomandimet e institucioneve shëndetësore. ]
  • Shmangni daljet jashtë të panevojshme ndërmjet orës 10:00 dhe 17:00.
  • Shmangni alkoolin dhe pijet alkoolike, si dhe pijet me kafeinë si dhe pijet jashtëzakonisht të ftohta.
  • Shmangni ushqimet e yndyrshme dhe me kalori, si dhe ushqimet që përmbajnë sheqerna.
< kthehu mbrapa