26 Shtator, 2023

U mbajt gara e 29-të Shtetërore e Ndihmës së Parë

Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut më 23 shtator 2023 në Parkun Mlladinski – Veles organizoi garën e 29-të me radhë shtetërore të ekipeve të ndihmës së parë. Në garë morën pjesë 30 ekipe. Ekipet garuan në 2 trajektore me 5 pozicione pune në fushën e ndihmës së parë.

Fitues i këtij viti në garën Shtetërore të Ndihmës së Parë është ekipi i Kryqit të kuq Veles me 856 pikë. Vendi i dytë është ekipi i Kryqit të kuq Strumicë me 841 pikë të fituara, kurse vendi i tretë i takon ekipit të Kryqit të kuq Kumanovë me gjithsej 837 pikë të fituara.

Ndihma e parë është një aftësi jetësore e paçmuar që fëmijët duhet ta zhvillojnë gjatë gjithë jetës së tyre. Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut edhe në të ardhmen do të vazhdojë t’i edukojë dhe frymëzojë të rinjtë në vend me frymën e humanizmit, humanizmit dhe dashamirësisë që janë pjesë e vizionit dhe misionit të Kryqit të Kuq.

 

< kthehu mbrapa