септември 25, 2023

Одржан 29-ти Државен натпревар по прва помош

Црвениот крст на Република Северна Македонија на 23 септември 2023 година во Младински парк – Велес  го организираше 29-от по ред Државен натпревар на екипите по прва помош. На натпреварот учество земаа 30 екипи. Екипите се натпреваруваа во 2 траектории со 5 работни позииции од областа на прва помош.

Победник на овогодинешниот Државен натпревар по прва помош е екипата на ООЦК Велес со освоени 856 поени. Како второпласирана е екипата на ООЦК Струмица со освоени 841 поени, а третото место им припадна на екипата на ООЦК KКуманово  со освоени вкупно 837 поени.

Првата помош е непроценлива животна вештина која децата треба да ја надоградуваат во текот на животот. Црвениот крст на Република Северна Македонија и во иднина ќе продолжи да ги едуцира и инспирира младите во државата со духот на хуманоста, човечноста и љубезноста што се дел од визијата и мисијата на Црвениот крст.

 

< врати се назад