30 Prill, 2024

188 projekte të vogla PVH

Rezultate të shkëlqyera këtë vit në programin PVH – program për rekrutimin dhe mbajtjen e vullnetarëve në radhët e Kryqit të Kuq. 1200 të rinj të moshës 13 deri në 17 vjeç, të udhëhequr nga 40 shpërndarës nga 33 zyra lokale të Kryqit të Kuq, të mentoruar nga 11 mentorë, punuan në 188 projekte të vogla për të mirën e komunitetit.

Ata u trajnuan, formuan ekipe të vogla, vlerësuan nevojat, realizuan aktivitete si gara sportive, gara me biçikleta, ngjarje për mbledhjen e fondeve, shfaqje teatrale përmes të cilave grumbulluan fonde për zbatimin e projekteve për të ndihmuar njerëzit në rrezik, projekte mjedisore dhe ndërkulturore.

Të gjithë të promovuar mirë në mjediset e tyre, por ja disa foto dhe fjalë për disa prej tyre:

 • Në Probishtip dekoruan shkallët në shtëpinë e kulturës
 • Në Prilep mblodhën mjete për inhalatorë dhe pastrues të ajrit për spitalin e fëmijëve.
 • Në Kumanovë – ekspozitë e makinave të vjetra me qëllim për të ndihmuar Jovanën e vogël.
 • Në Veles të rinjtë realizuan një garë humanitare për të ndihmuar një person të shurdhër.
 • Në Kisella Vodë krijuan një klasë në natyrë.
 • Në Veles, një eko park i bërë nga materiale të ricikluara në një shkollë.
 • Në Gostivar kanë rinovuar një dhomë për një person në rrezik.
 • Në Radovish kanë rinovuar një shtëpi të tërë të një personi në rrezik.
 • Në Kavadar mblodhën 300 libra për një shkollë në fshatin Vozarc.
 • Eko projekt i implementuar në Strugë.
 • Në Gostivar projekt ndërkulturor për promovimin e kulturës me kostume, ushqim dhe gjuhë.

Dhe shumë gjëra të tjera. Fëmijë punëtorë, modele pozitive, nxitës të ndryshimit në komunitetin tonë. Të rinj që dolën nga zona e tyre e rehatisë dhe treguan se kanë aftësinë për të ndryshuar, për të dhënë dorën dhe për ta bërë këtë botë një vend më të mirë për të jetuar.

Projektet e vogla të dokumentuara plotësisht do të dorëzohen më 10 maj!

#phv2024 #redcross #млади #ckrsm #ЦКмлади

< kthehu mbrapa