23 Dhjetor, 2022

Akademia e deseminatorëve për të drejtën ndërkombëtare humanitare

Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut, në kuadër të programit për promovimin e të drejtës ndërkombëtare humanitare dhe nën mbështetjen e Komiteti Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq, në periudhën nga data 19 deri më 21 dhjetor të vitit 2022, në ambientet e Kryqit të Kuq të RMV, organizoi Akademinë e parë të deseminatorëve për të drejtën ndërkombëtare humanitare. Akademi paraqet një trajnim  tri-ditor bazë dhe u kushtohet studentëve të fushës së sigurisë, juridike dhe shkencave ushtarake.

Në Akademinë e deseminatorëve morën pjesë 20 studentë, të cilët fituan njohuri për bazat, burimet, ndryshimet dhe shkeljet e të drejtës ndërkombëtare humanitare, konventat e Gjenevës dhe Hagës dhe mbrojtjen e veçantë të grupeve të ndryshme që janë në rrezik.

Në hapje të akademisë fjalim përshëndetës  pati z. Sait Saiti – Sekretar i Përgjithshëm i Kryqit të Kuq të RMV dhe z. Stevo Pendarovski – Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut.

< kthehu mbrapa