18 Mars, 2024

Dita e formimit të Kryqit të Kuq të RMV dhe Dita e dhurimit të gjakut në RMV

Më jep nder dhe kënaqësi të veçantë t’ju drejtohem dhe t’ju uroj 17 Marsin – Ditën e themelimit të Kryqit të Kuq të Maqedonisë së Veriut. Sot na kujtohen bashkëqytetarët tanë – vizionarë dhe njerëz humanë, të cilët në vitin 1945 vendosën të bashkohen dhe zyrtarizojnë rrugëtimin humanitar të Kryqit të Kuq në vendin tonë, duke ndjekur parimet e Henri Dinanit dhe Lëvizjes Ndërkombëtare të Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së  Kuqe.

Jemi të lumtur të themi se në 79 vitet e fundit organizata jonë ka qenë vazhdimisht në rritje, zhvillim dhe përmirësim dhe ka shënuar rezultate të jashtëzakonshme në zbatimin e aktiviteteve të shumta humanitare në kuadrin kombëtar dhe ndërkombëtar, duke dhënë kontributin e saj modest në përmirësimin e shëndetin dhe mirëqenien e qytetarëve, veçanërisht të target grupeve të cilave u shërbejmë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, por edhe përmes pjesëmarrjes sonë në fushata të shumta humanitare për të ndihmuar viktimat e fatkeqësive në shumë vende të botës.

Na gëzon veçanërisht që përpjekjet tona humanitare njihen, njihen dhe vlerësohen nga institucionet dhe partnerët në vendin tonë dhe ndërkombëtarisht, por mbi të gjitha nga bashkëqytetarët tanë të cilët në vazhdimësi ofrojnë mbështetje me mjete financiare dhe donacione, por edhe përmes vullnetarizmit dhe pjesëmarrjes në punë. të organizatës sonë.

 

Të nderuar,

Humanizmi nuk mësohet. Ne e mbajmë atë dhe e zotërojmë në vetvete, në shpirtin tonë. Jemi krenarë që jemi vazhdimisht të rrethuar nga njerëz humanë, të cilët çdo ditë tregojnë solidaritetin dhe dëshirën e tyre për të ndihmuar njerëzit që kanë nevojë për mbështetje. Në të njëjtën kohë, ne jemi të lumtur që kemi privilegjin si një organizatë vullnetare të bashkojmë dëshirat, ekspertizën dhe humanizmin e vullnetarëve tanë në komunitetet lokale për të qenë gjithmonë dhe kudo ku është më e nevojshme, veçanërisht në situata krize, kur ndihma është më se e nevojshme.

Jo rastësisht në ditën e themelimit tonë festojmë edhe Ditën e Dhurimit të Gjakut në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Dhuruesit tanë të gjakut janë frymëzimi ynë – njerëz që shprehin solidaritetin dhe humanizmin e tyre çdo ditë për të ndihmuar dhe dhënë një pjesë të vetes për të mirën e të tjerëve.

Dhurimi vullnetar i gjakut është shprehje e vlerave tejet etike, humanitare dhe morale që dallojnë ushtrinë e dhuruesve të gjakut në vendin tonë. Jemi krenarë që Kryqi i Kuq i Maqedonisë së Veriut, për shumë vite së bashku me Institutin për Mjekësi Transfuzive dhe Ministrinë e Shëndetësisë, shënojnë suksese të jashtëzakonshme në fushën e dhurimit të gjakut.

Urime dhe falenderime për të gjithë donatorët dhe partnerët tanë të gjakut që kontribuojnë së bashku dhe solidarë për të siguruar sasitë e nevojshme të gjakut për plotësimin e nevojave të sistemit shëndetësor. Më lejoni t’i përgëzoj të gjitha organizatat tona komunale të Kryqit të Kuq që në vitin e kaluar arritën rezultate të shkëlqyera, duke e tejkaluar shumë planin e përcaktuar. Në të njëjtën kohë, dua t’ju siguroj se si organizatë do të vazhdojmë të punojmë me partnerët tanë për të promovuar dhe modeluar aktivitete të reja që do të na lejojnë të vazhdojmë me trendet e reja në dhurimin e gjakut dhe të arrijmë rezultate edhe më të mira në të ardhmen.

Të nderuar.

Në emër të Kryqit të Kuq të Maqedonisë së Veriut, më lejoni që edhe një herë t’ju uroj 17 Marsin, Ditën e themelimit të shoqatës sonë kombëtare dhe Ditën e dhurimit të gjakut në Maqedoninë e Veriut. Ju ftoj të vazhdoni në rrugën e humanizmit dhe solidaritetit dhe të jeni frymëzim për gjeneratat e reja të humanistëve dhe dhuruesve të gjakut.

< kthehu mbrapa