15 Tetor, 2020

Java e KKA – PVH, 21 – 27 shtator

Qëllimi i javës: Promovimi i kulturës, tolerancës, paqes dhe bashkëjetesës me të rinjve

2020 do të mbahet mend si një vit në të cilin përparësitë e tjera të punës sonë duhej të përcaktoheshin shpejt. Fatkeqësisht, disa nga aktivitetet që janë të rregullta në organizatën tonë u ndërprenë këtë vit. Një nga ato aktivitete është programi KKA – PVH. Në fillim të vitit 2020, gjithçka shkoi sipas planit, u zgjodhën shpërndarës, të rinjtë u trajnuan dhe ne ishim një hap larg fillimit të projekteve të vogla në OKKK.

Cikli i këtij viti KKA – PVH u ndërpre me një vendim të Këshillit të udhëheqësve të KKRMV-së, por duke obliguar zbatimin e javës KKA – PVH në kushte emergjente. Duhet të merret parasysh se java KKA – PVH është shënuar që nga viti 2012, çdo vit i unifikuar dhe inovativ. Këtë vit, për shkak të pandemisë Covid-19, për shkak të paaftësisë së të rinjve për të qenë së bashku, për shkak të pamundësisë për të gjallëruar publikun, për të pasur tubime publike dhe të ngjashme. U dhanë udhëzime për realizimin në internet të javës KKA – PVH.

Me kalimin e viteve kremtimi i javës KKA – PVH:

  • Viti 2012 – drama “Merrni me mend kush vjen në darkë”
  • Viti 2013 – TV Show me film të shkurtë PVH, me prezantim të muzikës lokale dhe vallëzim
  • Viti 2014 – Vallëzim i përbashkët i njohur si flash mob me pikën muzikore Happy
  • Viti 2015 – Lexime poetike në gjuhë të ndryshme që përdoren në vendin tonë
  • Viti 2016 – Shfaqe teatrale “Tregim për një ide” (jeta dhe vepra e A. Dinan)
  • Viti 2017 – Ngjarja dhe zgjedhja e pantomimës për tregimin dhe foton më të mirë
  • Viti 2018 – Tregimet për herojët e qytetit tim
  • Viti 2019 – Defilo, mos folirat

Viti 2020:

Këtë vit, udhëzimet duhet të krijonin së bashku dhe të bënin një trashëgimi të qëndrueshme për klubin e tij dhe degën e tij të Kryqit të Kuq duke kompozuar një këngë muzikore. Këngët që janë shkruar dhe kënduar kanë të bëjnë me programin KKA – PVH, Kryqin e Kuq, vlerat, mirësinë, njerëzimin, miqësinë … dhe të gjitha të mirat që Kryqi i Kuq promovon. Këngët u shkruan nga disa vullnetarë, së bashku, hap pas hapi. Përdorimi i gjuhëve të tjera si shqip, turqisht, romisht, serbisht, vllahisht ishte inkurajuar, veçanërisht kur ka dy shpërndarës të cilët trajnuan dy grupe të rinjsh paralelisht në një gjuhë tjetër. Një këngë u bë në një mjedis të përzier dhe të rinjtë e krijuan, kënduan, kompozuan, rregulluan dhe regjistruan atë së bashku. Janë regjistruar gjithsej 25 këngë që janë shikuar më shumë se 30,000 herë, që është një promovim i shkëlqyeshëm i angazhimit të të rinjve dhe shenjës së Kryqit të Kuq.

OKKK që inçizuan këngë janë: Manastir, Vallandovë, Veles, Vinicë, Gjevgjeli, Dellçevë, Kërçovë, Kavadarci, Koçan, Krushevë, Kumanovë, Negotinë, Ohër, Prilep, Radovish, Resnjë, Strugë, Strumicë, Shtip, Gazi Baba, Karposh, Qendër , Kisella Vodë, Çair, qyteti i Shkupit. Në Demir Hisar, Probishtip dhe Tetovë ishte përgatitur vetëm një tekst, ndërsa në Dibër u interpretua një përzierje instrumentale. Në Gostivar kënga është duke u përgatitur dhe do të paraqitet në mënyrë plotësuese.

Në vitin 2021, të gjitha këngët do të inçizohen në një studio profesionale dhe do të mbeten si një trashëgimi materiale e përhershme e KKRMV-së, për t’u kënduar në çdo ngjarje nga këta dhe të gjithë vullnetarët e ardhshëm.

Instruktorët në media sociale dhe KKA – PVH falënderuan vullnetarët për punën e tyre, motivimin dhe dëshirën për vullnetarizëm dhe ndryshimet që ata bëjnë në komunitetin tonë.

< kthehu mbrapa