29 Gusht, 2016

Lajmërim për të ndihmuar popullatën që pësoi në përmbytje – 24 gusht

Kryqi i kuq të RM-së vazhdon me përkrahjen e banorëve të goditgur nga katastrofa natyrore. Deri tani janë shpërndarë 30.049 pako me ushqim (një pako është dedikuar për 4 persona), 31.004 porcione ditore të ngrohta, 46.013 lit.produkte qushshtore, , 6.446 pako për higjienë, , 2.109 pako për foshnje, 314 ton ujë, 574 shteher, 746 pako pelena, 568 shtretër 4.408 batanie, 600 kg veshmbathje, 734 palë çizme, 341 litra dezintal, etj. Janë asistuar 177 raste për ndihmë të parë nga ana e ekipeve të Kryqit të kuq.

Nga interesi i madhe aksioni vazhdon deri me daten 29.08.2016. Nga mbarimi i aksionit te hollat e grumbulluara do te ndahen ne menyre lineare ne llogarit e qytetareve te goditur nga vershimet.

14139380_10210696442586375_1836994024_o

Subjektete juridike dhe qytetarët e interesuar në mënyrë plotësuese mund të kyçen edhe me sigurimin e ndihmës në të holla:

– Xhiro llogaria e solidaritetit 300000001327966 NT 4030984271620 – Banka Komerciale

Deri tani janë grumbulluar 33.944.220 denarë në llogarinë e Fondit për solidaritet.

Donacioni prej 100 denarë me thirrje në telefonat: 075/070/077 143 400

Deri tani janë grumbulluar 13.217.000 denarë me thirrje në telefona.

14138971_10210696440626326_487587874_o

Donacion të mjeteve në valutë të huaj:

NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228

14087207_10210696441506348_1418765321_o

Apelojmë në aktivitetet për donacionin e ndihmës humanitare të përcjellen udhëzimet e institucioneve kompetente dhe Kryqit të kuq të RM-së, me qëllim që në mënyrë më efektive të menaxhojmë me pasojat e katastrofës natyrore. Prej 23.08.2016 ndihmat mund te dergohen ne Magazinat e Kryqit te kuq ne Mmin Potok – Shkup prej ne ora 08:00-18:00 ( telefoni 02 3096 227)

< kthehu mbrapa