август 29, 2016

Соопштение за помош на настраданото население од поплавите-24 август

Црвениот крст на РМ продолжува со поддршката на жителите погодени од природни катастофи. До сега се дистрибуирани 33.084 пакети со храна (еден пакет е наменет за 4 лица), 31.004 дневни и топли оброци, 46.013 лит. Млечни производи, 6.446 пакети со хигиена, 2.109 бебешки пакети, 314 тони вода, 574 душеци, 4.408 кебиња, 600 кг облека, 734 парчиња чизми, 341 лит дезинтал…Укажани се  177 асистенции по прва помош од страна на екипите на Црвениот крст.

14139380_10210696442586375_1836994024_o

Поради постоење на понатамошен интерес за донирање во парични средства, како и за реализација на веќе најавени и потврдени донации од правни субјекти, акцијата е продолжена за 7 дена и истата ќе трае заклучно со 29.08.2016 година. По завршување на акцијата средствата ќе бидат префрлени линеарно на сметките на граѓаните погодени од поплавите.

Заинтересираните правни субјекти и граѓани и понатака можат да се вклучат со обезбедување на парична помош:
– Жиро сметка на Фонд на солидарност 300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка

– Донирање на 100 денари со повик на телефоните: 075/070/077 143 400

До сега се собрани 33.944.220 денари на сметката на Фондот на солидарност

До сега се собрани 13.217.000 денари со повик на телефоните

14138971_10210696440626326_487587874_o

Донација на средства во странска валута:

Name of the organization: MACEDONIAN RED CROSS
Bank name: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
Bank address: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
Bank account: 300000000000133 25730522-11
Swift code: KOBSMK2X
Iban Code: MK07300701000001228

14087207_10210696441506348_1418765321_o

Апелираме во активностите за донирање на хуманитарна помош да се следат инструкциите на надлежните институции и Црвениот крст на РМ, со цел поефективно справување со последиците од природната катастрофа. Од 23.08.2016 година помошта во материјални добра може да се предаде во магацините на Црвен крст на РМ во Момин Поток – Скопје од 08,00 до 18,00 часот (телефон за контакт: 3 096 227).

< врати се назад